Pa de pessic de llimona de la Carmeta
Ingredients:
-1 Llimona gran
-1 iogurt natural de la Fageda d’en Jordà
-Farina de blat integral (3 mides de iogurt)
-Sucre blanc i de panela (1 mida de iogurt de cada)
-1 sobre de llevat Royal
-3 ous mitjans
-Oli de gira-sol (1 mida de iogurt)
-Canyella en quantitats industrials
-Mantega per untar el recipient
-1 Tassa plena d’aigua
Traiem la mantega de la nevera.
Preescalfar el forn a 180 graus.
Posem al microones 40 segons en mode descongelar els ous, després 40 segons el iogurt per aconseguir que estiguin a temperatura ambient.
Comencem posant en un bol els ous i el sucre i ho batem a potència mitjana durant 3-5 minuts. Seguidament hi afegim el iogurt i l’oli de gira-sol.
Batem durant 5 minuts més a potència mitjana-alta.
Afegim la pell de la llimona que haurem rallat prèviament i mig suc de la llimona. Hi posem una mica de canyella (una cullerada petita a tope més o menys) i batem. En acabar, tamissem la farina amb el llevat (1 mida de iogurt i batem, així fins a 3 vegades) a potència màxima (al final, turbo).
Untem el recipient amb mantega i hi dipositem la barreja. Movem el recipient amb la barreja perquè s’airegi i es posi tot a lloc.
Posem el got d’aigua al forn, a la part de baix, a sobre de la safata negra que habitualment hi ha al forn.
Fiquem el recipient al forn sobre la reixa que ha d’estar a l’alçada mitja amb la safata negra a sota.
Haurà d’estar al forn per dalt i baix durant 12 minuts. Passats 12 minuts canviem el foc perquè només s’escalfi per baix per evitar que es cremi de dalt i el deixem durant 23 minuts.
I bon profit!!!!
-1 Llimona gran
-1 iogurt natural de la Fageda d’en Jordà
-Farina de blat integral (3 mides de iogurt)
-Sucre blanc i de panela (1 mida de iogurt de cada)
-1 sobre de llevat Royal
-3 ous mitjans
-Oli de gira-sol (1 mida de iogurt)
-Canyella en quantitats industrials
-Mantega per untar el recipient
-1 Tassa plena d’aigua
Traiem la mantega de la nevera.
Preescalfar el forn a 180 graus.
Posem al microones 40 segons en mode descongelar els ous, després 40 segons el iogurt per aconseguir que estiguin a temperatura ambient.
Comencem posant en un bol els ous i el sucre i ho batem a potència mitjana durant 3-5 minuts. Seguidament hi afegim el iogurt i l’oli de gira-sol.
Batem durant 5 minuts més a potència mitjana-alta.
Afegim la pell de la llimona que haurem rallat prèviament i mig suc de la llimona. Hi posem una mica de canyella (una cullerada petita a tope més o menys) i batem. En acabar, tamissem la farina amb el llevat (1 mida de iogurt i batem, així fins a 3 vegades) a potència màxima (al final, turbo).
Untem el recipient amb mantega i hi dipositem la barreja. Movem el recipient amb la barreja perquè s’airegi i es posi tot a lloc.
Posem el got d’aigua al forn, a la part de baix, a sobre de la safata negra que habitualment hi ha al forn.
Fiquem el recipient al forn sobre la reixa que ha d’estar a l’alçada mitja amb la safata negra a sota.
Haurà d’estar al forn per dalt i baix durant 12 minuts. Passats 12 minuts canviem el foc perquè només s’escalfi per baix per evitar que es cremi de dalt i el deixem durant 23 minuts.
I bon profit!!!!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada